logo
background image

Suomiträpin pioneeri Kube julkaisi uuden albumin

Blog entry featured image

Tänään julkaistu MENNÄÄ-kokonaisuus on kunnianosoitus Kuben Flow-klassikkoalbumin soundimaailmalle.

Suomen arvostetuimpiin rap-artisteihin lukeutuva Kube julkaisi tänään uuden albumin MENNÄÄ. Rap-artisti kertoi ensimmäisen kerran uudesta levystään viime viikolla julkaisemansa YOUNG-singlen yhteydessä. Edellisellä Gasoo ei breikkei -albumillaan neljä Emma ehdokkuutta saanut Kube tunnetaan musiikillisena moniosaajana, joka tekee kappaleensa lähes poikkeuksetta kokonaan itse. Myös uusi MENNÄÄ-albumi on kokonaan rap-artistin käsialaa. Kokonaisuudella vierailee ainoastaan Kuben Killah-levymerkin artisteja, kuten EL’o, 65uge, Temaj ja $auli. 

Kuben mukaan MENNÄÄ-albumi muistuttaa häntä paljon vanhasta klassikkolevystään Flow.

– Halusin tehdä tiiviin kokonaisuuden, joka kunnioittaa sitä trap-aaltoa, jonka toin aiemmin Suomeen. MENNÄÄ-levyn energiat ja soundimaailmat värähtelee samanlaisilla taajuuksilla Flow’n kanssa, mutta kuitenkin tähän aikaan istuvalla twistillä. Itse asiassa oli lähellä, ettei albumin nimeksi tullut Flow 2, artisti kertoo.

MENNÄÄ on kahdeksan kappaleen mittainen albumi, jonka Kube halusi tietoisesti pitää tiiviinä.

– Ajat ovat muuttaneet musiikin kuuntelua paljon ja ihmisten kärsivällisyys on somen myötä lyhentynyt. Olen huomannut, että myös omilta vanhoilta albumeiltani on moni biisi saattanut jäädä juuri tästä syystä huomiotta. Myös omat kuuntelutottumukset ovat muuttuneet ja huomaan usein skippaavani biisejä, jos kuuntelen lähes 20 kappaleen mittaista levyä, artisti avaa. 

Kube on kotimaisen trap-musiikin pioneeri. Hänen menestyneimpiä kappaleitaan ovat Plug, 100 ja Japanese Drip. Kaikki edellä mainitut kappaleet ovat ylittäneet kuuntelumäärillään triplaplatinarajan. Edellisen albumin Kube julkaisi viime kesänä. Gasoo ei breikkei -niminen levy on ylittänyt platinarajan ja toi julkaisunsa jälkeen artistille poikkeuksellisen suuren määrän Emma-ehdokkuuksia.

Kuben keikat myy: Miska Nipuli – miska@gramopop.fi

logo