logo
background image

Joel Herttualta uutta musiikkia!

Blog entry featured image

Pimeys-yhtyeen Joel Mäkisen ja kitaravirtuoosi Tuomas Wäinölän luotsaama Joel Herttua levittää jälleen rock’n rollin ilosanomaa tänään julkaistulla Yksisarvinen-singlellä.

Viime vuonna perustettu Joel Herttua aloitti toimintansa kovalla pöhinällä. Rockin perinteestä ja dramaattisesta teatraalisuudesta ammentava yhtye julkaisi kolme singleä ja minidokumentin ja keikkaili useilla festivaaleilla ympäri Suomen. Sitten korona suisti suunnitelmat täysin sivuraiteille. Joel Mäkisen, Tuomas Wäinölän, Paul Eliaksen, Heinimari Herkkolan ja Anssi Nykäsen muodostama yhtye käytti ajan hyödykseen ja äänitti esikoisalbuminsa valmiiksi.

Tänään julkaistu Yksisarvinen-niminen single antaa esimakua lokakuussa julkaistavasta albumista. Uusi biisi on hyväntyylista suomirockia, jossa kuuluu vaikutteita iskelmästä, glam rockista ja popista. Soundimaailmassa on kuultavissa vahvat kaiut 70- luvulta – kuitenkin modernilla otteella.

Kaikki tuntevat tilanteen, jossa usko ja rohkeus meinaavat loppua, eikä järkevää ratkaisua tilanteeseen ole nähtävissä. Elämä ei tosiaan aina mene niin kuin on suunnitellut. Näissä tilanteissa me länsimaiset, maallistuneet suorittajat tarvitsemme universumin kosketusta ja vahvistusta uskollemme. Apuun tarvitaan maagista voimaeläintä, Yksisarvista.

Yksisarvinen on ollut mukana myös ihmiskunnan historian merkittävissä tapahtumissa. Aleksanteri Suuren kerrotaan kohdanneen yksisarvisen ensi kertaa 13 vuoden ikäisenä. Legendojen mukaan Aleksanterin ratsu Bukefalos oli yksisarvinen, jolla hän ratsasti jokaiseen suureen taisteluunsa ja jolta hän sai myös luonteeseensa jaloja piirteitä. Bukefaloksen kuoltua taistelussa myös Aleksanterin onni kääntyi, ja hän kuoli pian itsekin.

Yksisarvinen edustaa mystistä rauhaa ja viisautta. Läsnäolollaan se voi antaa meille voimaa ja osoittaa esimerkkiä. On tilanteita, jossa usko omaan tekemiseen on kaikki mitä tarvitaan. Annetaan yksisarvisen, tuon voimallisen taruolennon johdattaa meidät kohti sateenkaaren päätä!, yhtye kommentoi uutta biisiään.

Joel Mäkinen esiintyy tänä kesänä myös Raumalla Dingo-musikaalissa joka saa kanta-esityksensä kesäkuun puolessa välissä.

Joel Herttuan musiikilliset vaikutteet poikkeavat totutusta. Vahvasti visuaalisen yhtyeen musiikki on yhdistelmä perinteistä rokkia, musikaaleja ja ruotsalaista pop-musiikkia. Esikuvina musiikin tekemisessä ovat olleet mm. Queen, Elton John, Abba ja The Ark.

Kuuntele nyt uusin single Yksisarvinen:
Spotify / Youtube

Joel Herttuaa pääsee livenä kesällä fiilistelemään mm.
15.7. Hyvinkää Soi – Liput tästä
6.8. Järvenpää Soi – Liput tästä
27.8. Waltikan Venetsialaiset – Liput tästä

Management: WL Productions & Management / Jani Wilund

Levy-yhtiö:
Gramophone Records
www.gramophone.fi

Keikat:
Gramopop / Miska Nipuli
+358 50 4634001
miska@gramopop.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Liekki Promotion
Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com

logo