logo
background image

Huippusuosittu saksalaiskuoro Gregorian palaa Suomeen loppuvuodesta

Blog entry featured image

4.8. jo ennakkoon loppuunmyydyssä Olavinlinnassa esiintynyt Gregorian-kuoro palaa Suomeen loppuvuodesta Pure Chants -maailmankiertueellaan. Gregorianin henkeäsalpaava live-esitys saapuu Turkuun sunnuntaina 26. marraskuuta, Helsinkiin maanantaina 27. marraskuuta ja Tampereelle tiistaina 28. marraskuuta. Konserttien liput tulevat myyntiin tiistaina 8. elokuuta klo 10.00.

Maailmanlaajuiseen suosioon jo vuoden 1999 Masters Of Chant -albumillaan nousseen Gregorian-kuoron alkuperäinen idea oli yhdistää gregoriaanista kirkkolaulua tämän päivän hitteihin. Sittemmin Frank Petersonin perustaman kuoron repertuaari on laajentunut, sen valikoimissa on nykyään liki 300 kappaletta tyylilajien vaihdellessa klassisesta musiikista pop-standardeihin ja nykyrock-kappaleisiin viimeisen 40 vuoden ajalta.

Gregorian kiertää tällä hetkellä maailmaa vuonna 2021 julkaistun Pure Chants -albuminsa tiimoilta. Pääasiassa klassisia kuoroteoksia ja hymnejä sekä folk- ja pop -suosikkeja sisältävän albumin kunniaksi tehtävä Pure Chants -maailmankiertue sisältää yli 180 konserttia Euroopassa, Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomessa kiertue vierailee ensimmäistä kertaa tänään jo etukäteen loppuunmyydyssä Savonlinnassa jatkuakseen marraskuussa Turun Konserttitalossa, Helsingin Kulttuuritalossa ja Tampere-talossa.

Hiljattain 20-vuotisjuhliaan viettänyt Gregorian on urallaan myynyt maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa albumia ja dvd:tä sekä saavuttanut kulta- ja platinastatuksen 24 eri maassa. Yhtyeen konserteissa on vieraillut liki kolme miljoonaa ihmistä 35 eri maassa. Gregorianin kokeminen livenä merkitsee audiovisuaalista spektaakkelia, joka on jo 20 vuoden ajan kerännyt seisovia suosionosoituksia yleisöiltään.

Kuoron perustaja Frank Peterson on syntynyt vuonna 1963 Hampurissa. Oltuaan kuusi vuotta Münchenissä, Madridissa ja Ibizalla hän työskentelee nyt Hampurissa ja Miamissa, Floridassa. Peterson on GREGORIANin perustaja ja Nemo Studiosin ja oN Music Publishingin omistaja.

GREGORIANin lisäksi Frank Peterson on myös tuottanut ja/tai säveltänyt kappaleita artisteille, kuten Sarah Brightman, Andrea Bocelli, Enigma, Ofra Haza, Alannah Myles, José Carreras, Placido Domingo, Paul Stanley, Josh Groban, Tom Jones, Backstreet Boys, Marky Mark, Nevio ja Sandra. Hän on myös osallistunut lukuisiin kansainvälisten elokuvamusiikkien ja mainoskampanjoiden sävellyksiin ja tuotantoihin.

GREGORIAN PURE CHANTS TOUR
Su 26.11 Konserttitalo, Turku | OSTA LIPUT
Ma 27.11 Kulttuuritalo, Helsinki | OSTA LIPUT
Ti 28.11 Tampere-talo | OSTA LIPUT

Konsertit alkavat klo 20.00, konserteissa on väliaika.

Liput:
Lippujen myynti alkaa ti 8.8.2023 klo 10.00.
Hinnat alkaen 69,90 €
Liput myy Lippu.fi

logo