logo
background image

Diskoiskelmän tehotrio Lumottu Apina päästää kuulijan mukaan bändin keikkareissulle

Blog entry featured image

Puntti tilliä -biisi ja video kertovat miltä tuntuu, kun bändi on kuin perhe

Ensi kesänä muun muassa Haloo Helsingin lämmittelijänä Olavinlinnassa nähtävä Lumottu Apina suuntaa katseensa jo kohti kesää ja päästää kuulijat nyt mukaan riemukkaalle keikkareissulle – niin sanotusti keikkailun syvään päätyyn, jossa bändi ei ole vain bändi.

”Puntti tilliä on roadtrip-biisi, jossa kuljetaan pakulla kesäisellä keikkamatkalla ja samalla peilataan bändiläisten erilaisia sattumuksia ja elämänvaiheita. Bändin keikkapaku on kuin oma universuminsa, ja siinä on kyse myös paljon muustakin kuin mikkiständikasoista ja vahvistimista”, bändi luonnehtii.

Virallisesti tänään julkaistava single sai seurakseen juuri keikkareissujen maailmaan sijoittuvan riemukkaan musiikkivideon, jonka voit KATSOA TÄÄLTÄ.

Lumotun Apinan jäsenet tulevat kukin erilaisista taustoista ja elävät keskenään melko erilaista elämää yhtyeen ulkopuolella: Roni tekee työkseen dj-keikkoja ja turvallisuusalan töitä sekä on kampanjoinut koulukiusaamista vastaan erilaisin tempauksin, muun muassa ajamalla Islannin ympäri pappamopolla. Markus opettaa alakoululla ja kirjoittaa lauluja, ja biisissä kuvattu laskuvarjohyppy kylmään metsään on sekin elettyä elämää Markuksen varusmiespalveluajoilta laskuvarjojääkäri-linjalla. Tuomas tekee bänditouhun ulkopuolella toimistotöitä, kuskaa jälkikasvua treeneihin ja pähkäilee eikö vuorokaudessa voisi olla muutama tunti lisää.

”Yhtyeen keskimääräisesti vilkkaasta luonteesta johtuen juttua lentää keikkareissuilla tiuhaan tahtiin ja välillä niitä ui mukaan myös Lumotun Apinan lauluihin, kuten nyt Puntti tilliä -kappaleessa. Lumottu Apina on kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella meille tärkeäksi yhteisöksi, ja se olikin inspiraationa tämän biisin kirjoittamiselle.”

Lumottu Apina julkaisi viime vuonna uuden  Viidakon lait -albuminsa, ja ahkerasti työskentelevä trio ilahdutti kansaa taas uudella Tuoppia pöytään! -biisillä jo viime vuoden lopulla. Nyt julkaistavan positiivista energiaa ja ska-elementtejäkin pulppuavan Puntti tilliä -singlen on tuottanut edellisbiisin tapaan Topi Latukka.

Lumottu Apina on:
Markus Ala-Kauhaluoma – laulu
Tuomas Pihnala – kitara & taustalaulu
Roni Alho – DJ, rytmisoittimet & taustalaulu

Seuraa apinaveljeksiä
Facebookissa | Instagramissa | Spotifyssa

logo