Neumann 60v juhlakonsertti

Mukana juhlahumussa myös Dingo sekä Anssi Kela, Jussi 69, Pantse Syrjä, Ilkka Alanko ja Maria Hänninen. 
Lauantai 12. lokakuuta 2019 kello 19.00 
Savoy-teatteri
Kasarmikatu 46-48
00130 Helsinki.

Dingo-yhtyeen keulakuvana – laulusolistina ja lauluntekijänä – tunnetuksi tullut Pertti ”Nipa” Neumann täyttää 60 vuotta perjantaina 11. päivä lokakuuta 2019. Hän on syntynyt Porissa vuonna 1959. Merkkipäivänsä kunniaksi Neumann järjestää 60-vuotisjuhlakonsertin Savoy-teatterissa, Helsingissä synttäreitä seuraavana päivänä lauantaina 12. lokakuuta. 
Silloin aikoinaan villeimpinä vuosina 1980-luvulla sitä saattoi ajatella, että nuoruus ja hulluus ei pääty koskaan, mutta tässä sitä nyt ollaan… 60-vuotispäivän kynnyksellä… Nuoruus on totisesti taakse jäänyttä elämää, mutta tietynlainen hulluus varmaan jatkuu viimeiseen hengenvetoon asti, Neumann sanoo – ikuinen rokkari ja kahden teini-ikäisen pojan isä.  

Juhlakonsertin ensimmäisessä osuudessa kuullaan Neumannin soolotuotantoa albumeilta ”Albion” (1986), ”Kotiinpaluu” (1989), ”Tähti ja meripoika” (1992), ”Nimeni on Neumann”(1996) ja ”Oma Waterloo” (2013). Tuttujen, nostalgisten laulujen joukkoon mahtuvat ainakin ”Mennään hiljaa markkinoille” ja ”Naiselleni”. Vierailijoina tässä osuudessa nähdään Anssi Kela, Jussi 69, Pantse Syrjä, Ilkka Alanko ja Maria Hänninen. Konsertin toisella jaksolla lavalle nousee Dingo vuosimallia 2019, jossa Neumannin lisäksi esiintyvät jo alkuperäisessä, 1980-luvun Dingo-kokoonpanossa mukana olleet Jonttu Virta, kitara ja Pepe Laaksonen, basso sekä viime vuonna yhtyeeseen liittyneet Leena Peisa, kosketinsoittimet ja Saska Ketonen, rummut. Tässä osuudessa kuullaan luonnollisesti Dingon suurimpia hittejä vuosien varrelta. 

Suomen ylivoimaisesti suosituimmaksi yhtyeeksi ja teini-idoliksi 1980-luvulla noussut Dingo-yhtye perustettiin Porissa vuonna 1982. Yhtyeen debyyttialbumi, yli 100 000 yksikköä myynyt  ”Nimeni on Dingo” julkaistiin huhtikuussa 1984. Albumilta poimittuihin hitteihin kuuluivat muun muassa ”Sinä ja minä” ja ”Levoton tuhkimo”. Muuta ei tarvittu, esikoisalbumin julkaisun jälkeen Dingosta kohisi koko Suomi! Jatkoa seurasi maaliskuussa 1985, jolloin ilmestyi ”Kerjäläisten valtakunta” –niminen, odotettuakin odotetumpi albumi. Albumin ilmestymistä edelsi Dingon myydyimmän singlen ”Autiotalon” julkaisu. Muita hittejä olivat muun muassa ”Kirjoitan”, ”Rio ohoi” ja ”Nahkatakkinen tyttö”. ”Kerjäläisten valtakunta” on Suomen kaikkien aikojen neljänneksi eniten myyty albumi, jonka myyntimäärä lähentelee 200 000 kappaletta. Keväällä 1986 julkaistiin albumi nimeltä ”Pyhä klaani”. Ennen näkemättömästä menestyksestä ja suosiosta huolimatta Dingo kuitenkin hajosi valtaisan mediakohun saattelemana saman vuoden syksynä. 
Vuosia kestäneen tauon jälkeen Dingo palasi keikoille ja julkaisi huhtikuussa 1994 ”Via Finlandia” –albumin. Lokakuussa 2005 Dingolta ilmestyi albumi nimeltä ”Purppuraa” ja vuonna 2008 albumi nimeltä ”Humisevan harjun paluu”. Dingo on jälleen tänä päivänä, armon vuonna 2019, aktiivinen yhtye kokoonpanossa Neumann-Virta-Laaksonen-Peisa-Ketonen ja keikkailee ahkerasti ympäri Suomea. Syksyllä 2012 Pertti Neumann esiintyi suositussa Vain elämää –ohjelmassa ja tänä syksynä hänet nähdään ”paino putoaa, minkä putoaa, mutta terveys on etusijalla” -teemalla Suurin pudottaja Suomi –ohjelmasarjassa Nelosella.  

Liput:

Lippujen ennakkomyynti: www.lippu.fi  
Liput alkaen 42,90 euroa (sis. kulut)

Yhteystiedot:
Lehdistöpäällikkö: Lasse Norres, 0447706007, lasse@norres.fi
Tapahtumajärjestelyt: Gramopop Oy