Kaikki huutaa Dingo!

Yle Radio Suomen tämän kesän musiikkidraaman aiheena heinäkuussa on Dingo. Yle Draaman 20-osainen Kaikki huutaa Dingo! kuullaan Radio Suomen arki-illoissa kello 17.30 maanantaina 6. heinäkuuta alkaen.
Esimakua tähän historialliseen musiikkidraamaan saadaan Radio Suomen suuressa Dingo-illassa jo ensi torstaina 2. heinäkuuta kello 18.00 – 21.00. 
Kolme tuntia kestävän Dingo-illan juontajien Olga K:n ja Susanna Vainiolan haastateltaviksi suoraan lähetykseen saapuvat muun muassa Dingon laulusolisti ja lauluntekijä Pertti Neumann, kitaristi Jouni ”Jonttu” Virta, basisti Pertti ”Pepe” Laaksonen ja Dingon uskollisia faneja sekä Dingon uraan vaikuttaneita henkilöitä. Lisäksi ohjelmassa keskustellaan Kaikki huutaa Dingo! –musiikkidraaman näyttelijöiden ja taustavoimien kanssa. Suuressa Dingo-illassa kuullaan myös Dingon musiikkia livenä Neumannin, Jontun ja Pepen esittämänä. Tuttuja, muistorikkaita lauluja 1980-luvulta.

Kaikki huutaa Dingo! keskittyy kertomaan Dingon suosion huippuvuosista 1983 – 1986. Yle Draaman Radio Suomelle aikaisemmin menestyksellisesti toteuttamia musiikki- ja audiodraamoja ovat muun muassa Itkisitkö onnesta? – tarina Gösta Sundqvistista ja Kikka – tarina tähdestä.

Mielestäni on kerrassaan suurenmoista, ja jopa eräänlainen kunnianosoitus, että Dingon tarina tulee kerrottua tällä tavalla. Pitkän linjan artistina ja musiikin kuluttajana olen erittäin onnellinen, että se pääsee osaksi juuri Radio Suomen laadukasta musiikkisisältöä ja draamatuotantoa, Neumann iloitsi Ylelle antamassaan haastattelussa.

Kaikki huutaa Dingo!
Käsikirjoitus: Kaisa Kuikkaniemi, dramaturgi: Liila Jokelin, ohjaus: Jarno Kuosa, äänisuunnittelu: Jukka Herva ja Anders Wiksten. Neumannin roolissa Olli Riipinen. Muissa rooleissa mm. Manoel Pinto, Pyry Nikkilä, Juho Kuusamo, Verneri Lilja, Markus Järvenpää ja Mimosa Willamo. Yle Draaman tuottaja Pekka Ruohoranta, apulaistuottaja Eveliina Solja.

Ks. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/12/kaikki-huutaa-dingo-kesan-audiodraama-kertoo-tarinan-bandista-joka-sekoitti

DINGO NÄKYY JA KUULUU YLESSÄ

Yle Teema torstaina 2.7. klo 21.05 ja Yle Areena 1 vuosi
Dingo ja levottomat tuhkimot (v. 1986)
– Dingo-yhtyeen musiikkia, esiintymisiä ja haastatteluja sekä Dingo-ilmiön pohdintaa.  

Yle TV2 torstaina 2.7. klo 22.30 ja Yle Areena 1 vuosi
Raumanmeri 04: Dingo (v. 2004)
– Legendaarisen Dingon paluukeikka Raumanmeren Juhannusjuhlilta 2004.

Yle Radio Suomi arkisin 6.7. alkaen klo 12.30 ja Yle Areenassa koko sarja 2.7.
Kirjoitan – maailma Dingon sanojen takana
–  Susanna Vainiolan toimittamassa 20-osaisessa sarjassa sukelletaan Dingon laulujen maailmaan.

Yle Teema tiistaina 7.7. klo 23.15 ja Yle Areena
Dingo-mania (v. 1985)
– Ohjelmassa haastatellaan yhtyeen jäseniä, levy-yhtiön edustajia sekä kansanedustajia ja konserttiyleisöä.

Yle Teema keskiviikkona 8.7. klo 23.20
Mediakomppania: Dokumentti Pertti “Neumann” Niemisestä (v. 1990)
– Henkilökuva Pertti “Neumann” Niemisestä.

Ylen Elävässä arkistossa on myös tarjolla runsaasti Dingo-muistoja, mm. Axa Sorjasen toimittaman Suomirockin sensuroimaton historia -sarjan laaja haastattelukokonaisuus Dingon jäsenistä. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/03/dingo-suosion-hinta-nimensa-veroinen

DINGO ODOTTAA PÄÄSEVÄNSÄ KEIKKAILEMAAN!

Dingo-yhtyeen vuosi 2020 oli alkuperäisten suunnitelmien mukaan omistettu tiivisrytmiselle keikkailulle. Kevääseen ja kesään oli buukattu viitisen kymmentä esiintymistä eri puolille Suomea. Maaliskuussa alkaneen koronapandemian ja sen mukanaan tuomien yleisörajoitusten takia suuri osa esiintymisistä pyyhkiytyi pois kalenterista kuten kaikilta muiltakin artisteilta. Ja tiukat rajoitukset jatkuvat ainakin heinäkuun loppuun asti.

Kokoonpanossa ovat mukana Pertti Neumann, Jonttu Virta, Pepe Laaksonen, Leena Peisa, kosketinsoittimet ja Saska Ketonen, rummut.
Dingo odottaa malttamattomana pääsevänsä ensi syksynä ja loppuvuonna jälleen livenä yleisön eteen normikeikoille ja esimerkiksi pikkujoulutapahtumiin. Aika näyttää, mitä tapahtuu…

Dingon livestream-keikka Tampereelta ensi lauantaina 4.7. kello 20.00
Dingo valmistautuu tekemään uransa ensimmäisen täysipituisen livestream-keikan Tampereella ensi viikonloppuna.
–  Siihen pitää valmistautua ja sitä varten pitää treenata. Eivät ne livestream-keikat ole mitään perus-live-keikkojen toisintoja,vaikka moni niin kuvittelee, Neumann kuittaa.
Dingon keikan voi katsoa Live Stream TV:n sivuilta: https://livestreamtv.fi/ , josta tulee suora ohjaus striimiin. Striimilinkkiä tullaan jakamaan myös Live Stream TV:n somessa sekä bändin somekanavilla. (Keikkaa ei pysty katsomaan esimerkiksi Youtubesta tai Facebookista.)
Keikka on kaikille avoin, mutta striimin aikana on myynnissä eri hintaisia vapaaehtoisia kannatuslippuja, joita voi halutessaan ostaa. Striimin aikana mahdollisuus ostaa myös bändin merchandise-tuotteita.