Joel Herttua on täällä – oletko valmis?

Pimeys-yhtyeen Joel Mäkinen ja mm. Anssi Kelan bändistä tunnetuksi tullut Tuomas Wäinölä perustivat uuden rockyhtyeen!
Rockin perinteestä ja dramaattisesta teatraalisuudesta ammentava Joel Herttua levittää rock’nrollin ilosanomaa.
Nöyristelemättömällä asenteella varustetun yhtyeen ensimmäinen single Syntinen julkaistiin tänään. 

Kuuntele Syntinen tästä.

Syksyllä 2020 toimintansa lopettaneen Pimeys-yhtyeen laulaja-kosketinsoittaja Joel Mäkinen ja mm. Anssi Kelan kitaristina tunnetuksi tullut Tuomas Wäinölä perustivat loppuvuodesta 2020 uuden Joel Herttua -nimisen rockyhtyeen, jonka häpeilemättömän riemukas asenne ja musiikilliset vaikutteet  poikkeavat totutusta. Vahvasti visuaalisen yhtyeen musiikki on yhdistelmä perinteistä rokkia, musikaaleja ja ruotsalaista pop-musiikkia. Esikuvina musiikin tekemisessä ovat olleet mm. Queen, Elton John, Abba ja The Ark. 

Mäkinen ja Wäinölä törmäsivät toisiinsa, kun kummankin pitkä taival omissa bändeissään oli tullut tiensä päähän. Uutta suuntaa elämälleen etsivät miehet päätyivät tekemään musiikkia yhdessä ja huomasivat liekittävänsä toisiaan kohti lapsuuden unelmia. 

– Kuuntelimme maailman parhaita bändejä ja musiikki alkoikin vyöryä meistä. Ennen pitkää tajusimme olevamme tekemässä rock-oopperaa. Teksteissä halusimme kurottaa arjen toiselle puolen kohti henkimaailmaa ja fantasiaa, kertoo Joel Mäkinen yhtyeen ensiaskelista. 

Lopullisen muotonsa Joel Herttua sai, kun miehet saivat rinnalleen vielä toivomansa bändikaverit: Paul Elias (basso ja laulu), Anssi Nykänen (rummut) ja Heini-Mari Herkkola (koskettimet ja laulu). 

– Teemme musiikkia, jota aina olisimme halunneet tehdä. Varastamme vain parhailta, maailman parhailta ja isoimmilta bändeiltä. Mielestämme Suomessa on jo tarpeeksi naapurinpoikia ja nöyriä ja sinänsä erinomaisia arjen tulkitsijoita, mutta me tahdomme kurottaa elämää suurempaan fantastiseen maailmaan. Kaikessa on mukana leikki ja kunnioitus esikuvia kohtaan, mutta liikutumme itse aidosti siitä, mitä teemme. Suomessa ei olla kuultu tällaista musiikkia, sanoo Tuomas Wäinölä. 

Tänään esikoissinglensä julkaisseella yhtyeellä on sävellettynä jo albumillinen rock-oopperaa. Kesälle 2021 Joel Herttualle on buukattu jo useita keikkoja, mm. yli 10 festivaalikeikkaa.  

Seuraa Joel Herttuaa Facebookissa, Instagramissa ja kotisivuilla.