logo
background image

KAKE KARISSON – Lyriikkapaja

featured image

Luova, innostava ja rohkaiseva lyriikkapaja oppilaitoksille sekä
nuorisotiloille

MITÄ
Rap-artisti Kake Karissonin lyriikkapaja + konsertti on koko päivän kestävä musiikin sekä äidinkielen tavoitteita tukeva, innostava päivä oppilaille.

MITEN
Ympäri Suomen järjestettävissä lyriikkapajoissa Kake Karisson opettaa kuinka jokainen pystyy kirjoittamaan oman laulun, räpin tai runon. Lyriikkapaja tarjoaa innostavan ja uudenlaisen tavan sytyttää kipinä kirjoittamisen sekä lukemisen pariin. Paja mahdollistaa jännittävän ja mieluisan tavan oppia luovaa kirjoittamista, riimien muodostamista sekä musiikin tekoa. Lyriikkapaja tukee mallikkaasti opetussuunnitelman musiikin ja äidinkielen oppiaineiden tavoitteita.

Päivän päätteeksi järjestetään konsertti koko koululle, jonka aikana Kake esittää omia hyvää ja positiivista fiilistä tuovia kappaleita, jotka rohkaisevat nuoria kannustamaan toisiaan ja tekemään niitä asioita, jotka tuovat heille iloa.

HYÖDYT
Lyriikkapajan aikana oppilaille tarjoutuu mahdollisuus käsitellä ajatuksiaan lyriikan avulla. Pajoja pitäessään Kake on huomannut, että lyriikkaa tehdessä jokin filtteri poistuu ja mielen päällä olevia asioita on selkeästi helpompi kirjoittaa, kuin puhua niistä ääneen. Etenkin viime vuosien aikana lasten ja nuorten mielenterveys on ollut kovalla koetuksella – tästä näkökulmasta katsottuna paja tarjoaa tärkeän mahdollisuuden omien ajatusten purkamiseen.

Konsertti tarjoaa myös oppilaille mahdollisuuden loistaa, sillä halutessaan he voivat tulla lavalle esittämään omia taitojaan yhdessä Kaken kanssa. Eräällä yhtenäiskoululla esimerkiksi kuultiin esityksiä niin alkuopetuksen, kuin myös 8. luokan oppilailta. Kake huomasi, kuinka tärkeä onnistuminen oppilaille oli. Tämä voi olla käänteentekevä asia, joka heijastuu myöhemmin niin koulussa kuin myös yleisesti elämässä pärjäämisessä.

LYRIIKKAPAJAN VETÄJÄ
Kake Karisson on koulutukseltaan musiikkiin erikoistunut luokanopettaja. Lyriikkapajojen lisäksi Kake on sijaistanut opettajia yli kymmenen vuotta ja tästä syystä lasten sekä nuorten kanssa työskentely on hänelle tuttua.

KAKE KARISSONIN LUPAUS
”Lupaan oppilaille ikimuistoisen ja ainutlaatuisen päivän, josta riittää iloa ja riemua pitkäksi aikaa. Kenties tämän myötä jotkut löytävät elämäänsä pysyvän uuden harrastuksen. Olen pitänyt pajoja nuorisotiloilla ja kouluilla ympäri Suomen – palaute on ollut mahtavaa.”

TIIVISTETYSTI LYRIIKKAPAJA JA KEIKKA TARJOAVAT
– kasvattaa yhteishenkeä
– opettaa kannustamaan ja tsemppaamaan toisia
– onnistumisen tunteita ja inspiraatiota
– rohkaisee uskomaan itseensä
– mahdollistaa asioiden käsittelyyn lyriikan avulla
– mieluisan tavan oppia luovaa kirjoittamista, musiikin tekoa sekä riimien muodostamista
– iloa ja unohtumattomia elämyksiä
– mahdollisuus loistaa ja halutessaan myös esiintyä
– mahdollisuuden uuden harrastuksen löytämiselle
– yhdistettävissä opetussuunnitelman äidinkielen ja musiikin oppiaineiden tavoitteisiin, tukee opetussuunnitelman laaja-alaisia
tavoitteita.

fbighomepagespotify

MATERIAALIT

promokuva

KEIKAT MYY

Mel Schmidt
+358 45 8013901
melina@gramopop.fi

logo